Projecten Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek

Woonhuis

Paterswolde

In een rustige woonbuurt met kleine huizen op grote kavels in Paterswolde aan de rand van een oud bos is een bungalow gesloopt om plaats te maken voor een nieuw huis. De woning moet aansluiten bij de lage nokhoogte van maximaal 6 m aan de omliggende bebouwing. De open plattegrond is een rechthoek en afgedekt met een zadeldak en in de open kap hangt een brug die toegang geeft tot een slaapkamer en bergruimte. De straatgevel op zuid is maximaal open en beschikt over een pergola tegen te veel zon. De tuingevel op noord (kou)is gesloten. Uitzondering vormt een uitgeschoven eetplek t.p.v. de keuken. De facilitaire ruimten zijn als vrijstaand volume gesitueerd waardoor een ruimtelijke beleving ontstaat t.b.v. de overige functies.