Projecten Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek

Hof van Saksen 2e voorzieningengebouw

Nooitgedacht

Ondanks de omvang van het hoofdgebouw bleek er extra behoefte aan een tweede voorzieningengebouw voor kind- en familieactiviteiten. Om geen concurrent van de 'havezate' te worden is gekozen voor een vormgeving die aansluit bij het boerderijvolume van het hoofdgebouw. Essentieel voor het boerderijtype is een lage gootlijn. Om het grote programma hierin kwijt te worden is deels voor ophogen van het terrein gekozenen en deels voor ingraven. De gevelbekleding volgt de met rode pannen gedekte boerderij (zwart gebeitst hout) maar voor de dakbedekking wordt ook de aansluiting met de rieten dakbedekking van de boerderijwoningen gezocht. Onder het rietgedekte dak bevindt zich een aantal rijen rode pannen.
De opzet is simpel: twee schuren worden verbonden met een glazen volume van twee verdiepingen hoog. In het souterrein bevindt zich een plein met bar en op de begane grond het kinderrestaurant. De twee schuren herbergen o.a. een bowlingbaan, het steakrestaurant en ruimtes t.b.v. kindereducatie. Op de begane grond bevindt zich in de ene schuur de kinderspeelhal (harrewar) die reikt tot in de nok en in de andere schuur de supermarkt met in de nok de kantoorfuncties.