Projecten Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek

Woonhuis

Uffelte

Op een zeer smalle en lange kavel, langs beide kanten opgesloten door een singellandschap, wenste de opdrachtgever een woonhuis dat de volle breedte van de kavel nagenoeg in beslag zou nemen. Onze insteek was om een smal en langwerpig huis in de lengte te realiseren. Hierbij wilden wij ook rekening houden met de al aanwezige en intensief vorm gegeven tuinaanleg. De uitgegraven ronde vorm in het terrein was aanleiding voor de stedenbouwkundige lay-out van het geheel. Het langwerpige huis kreeg een lineaire ontsluiting en in de eindschilden van het dak werd de ronding als vorm herhaald. Veel glas en tegelijkertijd veel intimiteit waren de wensen van de opdrachtgever. De wensen van de opdrachtgever en ons ontwerp bleken achteraf niet verenigbaar.