Projecten Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek

Uitbreiding Drentse Golf & Countryclub

Zeijerveen

Om grote toernooien te kunnen houden is behoefte aan de uitbreiding van de restaurantfaciliteiten, een complexe opgave. De plattegrond van het bestaande gebouw heeft de driehoek met een hoek van 90° als basis. Deze driehoek is afgedekt met een flauw hellend koperen dak. De uitbreiding is op de vroegere plek van de brasserie gelegd parallel aan de hellingbaan van de entree. Een grote doos wordt dwars door het koperen dak geschoven om de driehoek niet aan te tasten.

Ons voorstel, de doos met vergrijzend hout te bekleden, is door welstand afgewezen.

De welstand eist een harder materiaal (Eternietplaat) om de doos maximaal autonoom te maken. De kozijnen onderscheiden zich van het clubgebouw in materiaalgebruik: verzinkte en gemoffeld aluminium puien i.p.v. onbehandeld Iroko