Projecten

Interieur bestuurskamer

Groningen

De bestuurskamer van Stichting Toevluchtsoord in een rijksmonument uit de 19de eeuw was toe aan een totale verjonging. De bouwkundige staat van de ruimte - de verdelingen van de kozijnen, het gescheurde plafond en het trieste behang, de gebroken schouw en de versleten vloerbedekking - zijn noch oorspronkelijk noch bij elkaar passend. De inrichting was van diverse kwaliteit en stijl en voldeed niet aan de hedendaagse comfort eisen en daarnaast was de verlichting onvoldoende.
Het patroon van het decoratieve plafond en de decoratieve gaslamp was leidend voor de verdere inrichting. De ronde tafel volgt de ronde stukrozet van het plafond en het vierkante kleed van sisal de vorm van de ruimte. De doffe messingplaat in de eikengefineerde tafel weerspiegelt de gaslamp. De grenen vloer die vanonder het tapijt tevoorschijn kwam, is geschuurd en gelakt. De wanden zijn voorzien van een effen, licht en onregelmatig geplooid behang. Dit eigentijds decoratief materiaal verzacht het contrast tussen het nieuwe ingetogen vormgegeven meubilair en de uitbundige decoratie van spiegel en plafond.