Projecten

Verbouw boerderij met stallen

Niebert

Op de grens van Friesland en Groningen ligt deze monumentale noord - zuid georiënteerde boerderij uit 1850 met aan de oostzijde uitzicht op het meer dan 6 eeuwen oude 'steenhuis' van Niebert. De boerderij, opgebouwd uit een voorhuis, een tussenlid en een grote rietgedekte schuur verkeert nagenoeg in oorspronkelijke staat. Na restauratie zal het voorhuis in zijn oorspronkelijke vorm als gastenverblijf dienen. Het eigenlijke woonprogramma, met overdekte terrassen op het oosten en zuiden, is na verbouw gesitueerd in de voormalige deel. Een groot houten volume, met onder andere het zwembad en logeervertrekken, draagt zorg voor opdeling en structuur van het grote volume van de voormalige deel. De nieuwe hoofdentree aan de oostzijde sluit aan op de verschuiving van de woonfunctie naar de deel.