Projecten

Uitbreiding woonhuis

Gasselternijveenschemond

De opdrachtgevers vroegen om een aanzienlijke vergroting van hun bestaande woning - extra leefruimte, twee werkkamers met een grote hal en op de verdieping een biljartkamer. Het bestaande huis met de vrijstaande garage moest worden gehandhaafd. De grote leefruimte werd gerealiseerd via een spiegeling van het huis naar achteren met de biljartruimte onder de nieuwe kap. Tussen de twee huizen ontstond zo ruimte voor een groot overdekt terras. De bestaande garage werd geïntegreerd en vergroot in een groot plat volume en met red ceder bekleed. Achterin dit volume zijn de nieuwe werkvertrekken gesitueerd. Tussen het woongedeelte en het werkgedeelte kwam de nieuwe entree te liggen. Volledig verglaasd biedt hij de bezoeker al een voorproef op de prachtige tuin erachter.