Projecten Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek

Woonhuis

Haren

Het woonhuis ligt op de grens tussen de nieuwe uitbreidingswijk Oosterweg en het buitengebied. Het bestemmingsplan voorziet op deze grens in een rij huizen in landelijke stijl - o.a. schuurhuizen in natuurlijke kleur en materiaal. De achterliggende wijk is uitgevoerd in de bekende retrostijl. De opdrachtgever wenste een compact huis uit baksteen en riet gedekt.
Het ontwerp richt zich op de extra mogelijkheden voor de plattegrond bij het toepassen van riet. Het dak waaiert uit - iets wat niet met dakpannen is te realiseren - en daardoor ontstaat een achtergevel die breder is dan de voorgevel. Het overdekte terras - wordt nog gerealiseerd - en het schuurtje zijn in spiegelbeeld naar elkaar gericht . Het schuurtje voorziet tegelijkertijd in privacy t.o.v. de achterliggende tuinen.