Projecten Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek

Woonhuis

Peize

De woning is in het overgangsgebeid van het uitbreidingsplan 'de lange Streeken' en het buitengebied aan de rand van Peize gelegen. Het bestemmingsplan vroeg om een lage gootlijn en een nokhoogte van max. 9 meter met dezelfde dakhelling voor de woning als ook voor de vrijstaande garage. In afwijking hiervan verwijst het dwaarsprofiel van de woning naar de historische boerderijen in de omgeving - een zadeldak met ca. 40 % helling en een geknikt ondereinde met ca. 20 % helling. De garage is op de begane grond onderdeel van het huis, hierdoor blijft de tuin maximaal beschikbaar. De woning is maximaal naar de zuidkant van de kavel geschoven om ruimte voor terras en toegang tot de garage aan de kant van de bestaande bebouwing over te houden.

De wens van de opdrachtgever naar een intiem huis is vertaald naar een grote kap met rode pannen deels rietgedekt en donkere baksteen met natureel iroko kozijnen. De dakramen eindigen op de overgang van het hoge rietgedekte gedeelte van het dak en het ondere dakvlak loopt over de garage door.