Bureau Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek
Cor Kalfsbeek begint in 1967, na voltooiing van zijn studie H.T.S. en Academie van Bouwkunst in Groningen, als zelfstandig architect in Borger. Het bureau groeit uit tot een allround architectenbureau met ca. dertig medewerkers, met opdrachten voor sociale woningbouw, lokale en rijksoverheid, banken, kantoren, scholen en gezondheidszorg. Architectenbureau Cor Kalfsbeek wordt in 1997 overgedragen en gaat verder onder de naam DAAD Architecten - tegenwoordig gevestigd in Beilen.

Sibylle Kalfsbeek-Bandel, dochter van de Berlijnse architect Hans Bandel, volgt eerst in Berlijn een opleiding tot fotograaf. In 1982 voltooit zij de opleiding Architectonische Vormgeving aan de Groninger kunstacademie Minerva en werkt vervolgens bij Architectenbureau Cor Kalfsbeek als interieurarchitect.

Samen beginnen zij in 2000 een nieuw ontwerpbureau en gaat DAAD zelfstandig verder. In de periode 1998 - 2007 wordt in Vledder naast de restauratie van huis en tuin van het landgoed Vledderhof (tevens het nieuwe kantoor en woning) gewerkt aan de eerste nieuwe landgoederen. Grote opdrachten zoals het ressort Hof van Saksen, de stallen Arcadia en particuliere woonhuizen volgen. In 2008 wordt wonen en werken naar Paterswolde verplaatst. Het nieuwe woonhuis annex kantoor is exemplarisch voor het denken en ontwerpen van dit bureau.

Naast het ontwerpen heeft Sibylle in de periode 2001 - 2003 aan conceptontwikkeling voor de Provinciale Bibliotheek Centrale Drenthe gewerkt en was Cor in de periode 2002 - 2005 lid van de Stichting Innovatie Veenkoloniën. Vanaf 2003 is Cor supervisor van de OMD, de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl en in de periode 2005 - 2007 was hij Projectbouwmeester voor het Pelgrimterrein in Doetinchem. In 2006 is Cor medeoprichter van het DAC, het Drents Architectuur Centrum maar zijn bestuursfunctie legt hij in 2008 neer. Sibylle is lid, vanaf de start, van de programmaraad van het DAC.