Projecten Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek

Drentse Golf & Countryclub

Zeijerveen

Een parkeerplaats met aan de kop de driving range vormen de inleiding en aanlooproute naar het clubgebouw gelegen op een 27 holes golfterrein. Voor de vormgeving wenste de opdrachtgever een referentie met de Gooise landhuissfeer. Natuurlijke materialen en grote daken met oversteken.

Ligging in het terrein en programma resulteerden in een driehoekige plattegrond met in het souterrein de facilitaire voorzieningen bereikbaar via een hellingbaan. Op de begane grond bevinden zich de clubruimtes met aan de buitengevel een prachtig uitzicht naar alle kanten en in het hart is de keuken met bar gesitueerd. Grote overstekken van het met koper beklede flauw oplopende dak vormen de overdekte terrassen. Voor een volledige kap was er onvoldoende programma. Twee kleine en een grote vergaderruimte vormen de inhoud van de hoge met riet gedekte kap. Het rietdak dankt zijn karakteristiek aan de rondingen boven de vierkante restaurants op de begane grond.

De afwerking binnen staat ruig gebruik toe. De wanden van de driehoekige kern, de kozijnen en zelfs de vloeren rond de kern zijn van onbehandeld Iroko. De clubruimtes zijn voorzien van zwart kokostapijt. Met uitzondering van de ontworpen bar is de inrichting door de opdrachtgever verzorgd.