Bureau Cor Kalfsbeek en Sibylle Kalfsbeek
Geschiedenis
Architectuur vindt altijd plaats binnen de historische context van landschap en bebouwing. De karakteristiek van de bebouwing in de omgeving is een essentieel onderdeel van de ontwerpbeslissingen. Een schuurhuis hoort in het buitengebied en niet in een woonwijk. Boerderijvormen met rieten daken passen niet in een woonwijk en replica's van bouwstijlen zijn een brevet van onvermogen van opdrachtgever en architect. Geslaagde architectuur behelst authenticiteit want wij allen zijn uiteindelijk de cultuurdragers van de toekomst.

Verankering
Architectuur vindt altijd plaats binnen een ruimtelijke context. Deze context varieert - soms is hij stedelijk en soms landschappelijk van aard. Daarom gaat altijd een nauwkeurige analyse van de plek aan het ontwerp vooraf. Samenwerking met een landschapsarchitect is een verrijking van de bouwopgave.

Organisatie
De plattegrond en de doorsnede van een woonhuis zijn een weergave van de wensen van de opdrachtgever. De persoonlijke voorkeuren worden voorzien van ruimtelijke dynamiek en eigen logica. De eigentijdse manier van wonen biedt hier opties die verder gaan dan een optelsom van kamers en gestandaardiseerde functies.

Vormgeving
Opdrachtgever en plek zijn uniek dus ook de huizen zijn uniek; er is sprake van een eigen statement. Soms met allure soms ingetogen. Materiaal en kleurgebruik zijn natuurlijk en authentiek. Trendy vormgeving wordt gemeden. In plaats van zoeken naar status of minimalisme wordt gezocht naar vrijheid en intimiteit.